סם רוטברג, מגדולי התורמים לאוניברסיטה העברית ולמדינת ישראל הלך לעולמו, שבת 7 ביולי, בגיל 97.
''רוטברג תרם לפיתוחה של מדינת ישראל והיה אחד מעמודי התווך של האוניברסיטה העברית'', אמר נשיא האוניברסיטה פרופ' מנחם מגידור. ''אנו כואבים את לכתו של איש יקר זה'', הוסיף.
במשך כמה עשורים פעל רוטברג בלא לאות למען ישראל. הוא היה פעיל במגבית היהודית המאוחדת ובהשקעות פרטיות, נמנה עם מייסדי הבונדס והקדיש לקידום ההשכלה הגבוהה. בין האישים שהיה מקורב אליהם היו: דוד בן-גוריון וגולדה מאיר, מנחם בגין ויצחק רבין.
לרוטברג הייתה מעורבות של ממש בפעילותה של האוניברסיטה העברית. ב-1968 נבחר ליו''ר חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית וכיהן בתפקיד שלוש-עשרה שנה. לאחר מכן מונה ליו''ר של כבוד לחבר הנאמנים.
היה לו תפקיד מפתח בהקמת מרכזי לימוד ומכוני מחקר חדשים באוניברסיטה. בית הספר לתלמידים מחו''ל שנקרא על שמו היה פרויקט נוסף, יקר ללִבו. רוטברג ראה בבית הספר מוקד לעידוד עלייה לישראל ולהכרת הזהות היהודית בתפוצות.
סם רוטברג נולד ב-1910 באוקראינה ובעודו פעוֹט עבר עם משפחתו לפילדלפיה. בתום לימודי בקטריולוגיה ומיקרוביולוגיה באוניברסיטת פילדלפיה היה לחוקר בכיר בחברת הזיקוק האמריקנית. קידומו לתפקיד ניהולי, שבו ניצל את כישוריו יוצאי הדופן למכירות ולשיווק, הניע אותו לקריירה מצליחה בתעשיית המשקאות הקלים.
הותיר אישה, ארבעה ילדים ושישה נכדים, הלווייתו תיערך בעיר פּיוריה במדינת אילינוי שבארה''ב ביום רביעי 11 ביולי.
בתו של סם רוטברג ז"ל , הגברת היידי רוטברג , ממשיכה את דרכו ומנהלת את קרן סם רוטברג ז"ל, תרומתה לעמותת חיל ההנדסה, הייתה מאד משמעותית בהקמת שביל המורשת. |