סגירה
    • מותאם לפיירפוקס ולכרום*
    • מותאם לעיוורי צבעים
    • מותאם לכבדי ראייה
    • תצוגה רגילה
    • תפריט קיצורי מקלדתAlt + 0
    • הפסק תנועתיות באתר
    • להגדלת פונטים לחץ על מקשים
    • Ctrl + להגדלה
    • Ctrl - להקטנה
    • Ctrl 0 לאיפוס
    • אפס לברירת מחדל
    • הצהרת נגישות

    כותרת של כתבה

    כתב: נועה בן אהרון צילום: אלה ברק. נלקח מאתר זרוע ההיבשה

    ז'אן דארק נחשבת לגיבורה לאומית בצרפת. היא הובילה את עמה בתנופת ניצחונות אדירה במאה ה-15 בעת מלחמת מאה השנים. כשהיא לחמה היא לבשה מדי גברים, הגנה על עצמה בשריון והובילה מאות בני אדם לנצחונות מרשימים. כיום, כששמה עולה בשיחה בין צרפתים, עולה איתו גם עננת כבוד ותהילה. כשז'אן דארק רצתה להילחם, היא הודיעה למלך שנשלחה על ידי האל, ורק כך נתן לה את הזכות להוביל לוחמים אל הקרב. אבל היום, בצבאות השונים בעולם וגם בצה"ל, הדבר פשוט הרבה יותר. נשים צעירות לפני גיוס צריכות רק לקחת תיק עם מעט חפצים לגיבוש הלוחמות שבמחנה 80, לעבור בהצלחה 24 שעות בתנאי שטח, והן בפנים.

    רוצות לתרום
    "אני פשוט רוצה לתרום למדינה, לתת הכל", מסבירה מורן בוניאל, מלש"בית בגיבוש שהחל הבוקר. "אני באה ממשפחה מאד ארצישראלית. אמא שלי עלתה לארץ מתוך ציונות. אבא שלי סמג"ד בגולני וגם אני רוצה להיות חלק מזה, חלק מהצבא הגדול וחלק מהמערך הלוחם. אבא שלי היה בספקות לגבי הרצון שלי להיות לוחמת, אבל האמת היא שאני לא יכולה לחכות ולספר לו איך היה בגיבוש, מה עשיתי ואיך התמודדתי. הוא השתתף במבצעים ובמלחמות וכנראה הוא עבר דברים שהוא קצת חושש שאני אעבור. אני מאד מתרגשת לראות אם אצליח היום, ולבחור את מסלול הלוחמה שלי. זו אחת החוויות המרגשות ביותר שעברתי".
    במהלך הגיבוש עוברות הלוחמות לעתיד שעות לא פשוטות. סחיבת משקלים, אימוני כושר גופני, אימוני אלונקות ובוחן הבר אור הם רק חלק מהפעילויות המפרכות שהתלמידות ממש לא רגילות לעבור. בנוסף, המלש"ביות עוברות ראיון מקביל לראיון שעוברים לוחמים פוטנציאלים בצו הראשון. בסופו של דבר, רק שני שלישים מהמתמיינות לתפקידי לוחמה עוברות את הגיבוש.

    מאתרים פוטנציאל
    "זהו יום שנערך במטרה לאתר את הבנות שמתאימות לתפקידי לוחמה", מסבירה רס"ן גלי אילת, רמ"דית שילוב נשים של היוהל"ן (יועצת הרמטכ"ל לענייני נשים). "הן נחשפות לחילות השונים, לתפקידי הלוחמה וגם קצת לתנאי השטח. על הממיינים אותם להחליט אם הן מתאימות ומסוגלות לעמוד מבחינה פיזית ונפשית בתפקיד. חשוב לומר, שבמשרד היוהל"ן אנחנו רואים את הבנות שרוצות להיות לוחמות כמלח הארץ. הלוחמות תורמות עוד שנה ומתגייסות לשלוש שנים מלאות, והן עוברות מסעות לא פשוטים בשירות שלהן. מבחינתינו, הן חוד החנית".

    בגיבוש נכחו גם לוחמות ולוחמים מהחילות השונים, שהסבירו למועמדות על תפקיד הלוחמת. "כלוחמות איסוף יש לנו מטרה ברורה, והיא לאסוף מידע על האויב על ידי הקמת עמדות תצפית, ביצוע נוהל מעצר חשוד או סיכול במקרה הצורך". מסבירה סמלת יפית שקרוב, מ"כית בחיל האיסוף הקרבי. "להיות לוחמת נתן לי המון. כל יום אני מגלה שאני יכולה יותר ממש שחשבתי, שאני נותנת מעצמי ותורמת למדינה. אני עושה משהו שלא כולן עושות, תפקיד מיוחד בו אני מתפתחת וגדלה. גם כשכבר אין לי כח לטונה והמים שלקחתי למארב בחום של 40 מעלות, אני יודעת שאני עושה משהו משמעותי שהלוחמים שפיקדתי עליהם בטירונות עוצרים חשודים ומסתערים. אין הרגשה דומה לזו".

                                                          אתגר פיזי. מלש"ביות בגיוס.                                       זוחלות בפעם הראשונה. מלש"ביות בגיוס.